Mitt eget svar på dagens fråga

Min fråga var som jag redan skrivit tidigare, hur och när man började med hästar, och varför man fortsatt.

Min dagiskompis, Amelie, hade en ridande mamma och de hade dessutom egen häst, My Boy. I och med detta, så fick alla på dagis åka till stallet och hälsa på Boy och prova på att rida. Sen var jag fast, och så fort det fanns en anledning att åka till stallet så tog jag den. I skolan på något som hette Fria Aktiviteter, så tog jag såklart ridning. På alla friluftsdagar blev det ridning och badhus (halvdag på varje ställe var standard) och jag åkte ofta ut till stallet bara för att titta på lektioner och hjälpa till. Så småningom hade jag sköthäst och red lektion flera gånger i veckan tack vare detta. Dessutom så hade jag egentligen inget annat intresse, så mina föräldrar gav mig skjuts till stallet och betalade lektioner och ridkläder och annat. Så småningom sökte jag till Hästskötarlinjen på ÅGY-skolan i Årjäng , och kom in.
Där bodde jag i två år och därefter sökte jag hästjobb, och har hunnit se en hel del olika stall i och med att vi hade varannan månad praktik och varannan månad skolgång på Hästskötarlinjen.
Jag kommer att berätta mer om de olika stallen jag varit i, allt eftersom.

Att jag fortsatte med hästar tror jag berodde på att jag var rätt så aktiv i VIRUS, ungdomssektionen. Och det faktum att det hela tiden fanns en massa roliga aktiviteter, både teorikurser där man kunde vinna ridlektioner, skötartävlingar, aktivitetsdagar och övernattningar för att nämna något. Det handlade hela tiden om hästar, men var aldrig tjatigt.
Dessutom tror jag att jag hade möjligheten att rida extra och hjälpa en kompis med hennes häst, samt följa med på tävlingar. Däremot har jag aldrig varit intresserad av att tävla själv. Även om jag självklart testat en del :o)

Tja, det var så det hela började, och sen har det bara rullat på!

Hur var det för er andra? Svara i forumet!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0